top of page
Nenosen_logo_punainen.png
Nenonen_1.jpg
Nenosen Mansikkaglögi - Pannacotat

Resepti & kuva: Taste Savo, Kuopio.  

Samettisen pehmeä kermainen pannacotta ja lempeä kardemummainen Mansikkaglögi on suussasulava yhdistelmä.

Helppo & herkullinen joulun jälkiruokapöytään! 

Ainekset:

2    liivatelehteä

1 dl    maitoa

4 dl    kuohukermaa

1 dl    sokeria

1    vaniljatanko

Glögikiille:

1    liivatelehti

1 ½ dl    Nenosen mansikkaglögiä

½ dl    vettä

n. 1 dl    mansikoita

Valmistus:

  1. Liota kahta liivatteenlehteä noin 10 minuutin ajan kylmässä vedessä

  2. Laita maito, sokeri ja puolet kermasta kattilaan. Leikkaa vaniljatanko puoliksi ja kaavi siemenet sekaan. Lisää myös vaniljatangot seokseen. Anna seoksen kiehua hiljalleen 5 minuuttia, älä keitä voimakkaasti. Nosta seos pois liedeltä ja poista kokonaiset vaniljatangot seoksen joukosta. Siivilöi seos, jos vaniljatangoista on irronnut paljon sakkaa.

  3. Purista kahdesta liotetusta liivatelehdestä ylimääräinen vesi pois. Liuota liivatteenlehdet kuumaan kermaseokseen ja sekoita huolellisesti. Lisää toinen puolikas kermasta seoksen joukkoon.

  4. Annostele seosta juomalaseihin tai jälkiruokakulhoihin. Peitä annosmaljat kelmulla ja nosta jääkaappiin hyytymään vähintään 4–6 tunniksi tai yön yli. 

  5. Kiille: Liota liivatelehteä kymmenen minuutin ajan kylmässä vedessä. Mittaa glögitiiviste ja vesi kattilaan. Kuumenna kiehumispisteeseen. Purista ylimääräinen vesi pois liivatelehdestä ja liota liivatelehti glögin joukkoon. Sekoita huolellisesti ja anna jäähtyä. 

  6. Ripottele jäisiä mansikoita annosmaljoissa olevien pannacottien päälle. Kaada varovasti glögi-liivateseosta annosmaljojen päälle. Pistä pannacotat takaisin kelmujen alle ja anna hyytyä jääkaapissa vielä noin 2-3 tuntia tai kunnes kiille on hyytynyt. 

Vinkki: Pannacotan voi tehdä valmiiksi jo edellisenä päivänä ja juhlapäivänä keskittyä itse tunnelmaan.

bottom of page